Instalarea camerelor de monitorizare pe santiere

Chiar daca este mai greu de crezut, un santier este un loc destul de aglomerat in care oamenii vin si pleaca toata ziua si, uneori, toata noaptea. Un sistem de monitorizare video este o modalitate facila prin care un manager isi poate motiva muncitorii sa lucreze mai mult, mai ales din cauza presiunii viitorilor properietari.

Toata lumea vrea sa termine o constructie repede si bine si unul dintre factorii care ajuta la acest fapt este instalarea unui sistem de supraveghere video.

Mai mult decat atat, in cazul unor acuze infractionale legate de santier, camerele video pot oferi dovada incontestabila a lipsei de vinovatie in cauza respectiva. Imaginile surprinse de camerele video vor oferi dovada de care este nevoie, munca pe un santier devenind mai usoara si mai sigura odata cu introducerea acestor sisteme de supraveghere.

Iata care sunt cateva dintre beneficiile cele mai importante ale instalarii unui astfel de sistem:

  • Monitorizarea muncitorilor

Un beneficiu important adus de instalarea sistemelor CCTV intr-un santier de constructii este ce permite managerilor sa aiba o imagine mai clara a activitatilor angajatilor. Pentru a fi si mai specific, trebuie amintit ca un santier de constructii este un loc cu activitati diverse, care aduc tot felul de provocari managerilor de santier.

In trecut, managerii erau nevoiti sa se bazeze pe raportarile angajatilor lor si chiar sa petreaca ore intregi pe intregul santier pentru a-si forma o imagine mai buna despre activitatea angajatilor. Aceasta metoda nu era doar anevoioasa si consumatoare de timp, dar nici nu oferea imaginea cea mai clara asupra activitatilor de pe santier. Iata de ce un sistem de monitorizare video devine cea mai buna solutie la aceasta problema.

Prin instalarea unui sistem CCTV, un manager de santier poate sa-si monitorizeze mai bine angajatii si nivelul lor de munca, pur si simplu vizualizand imaginile surprinse in timp real de camerele video.

  • Evaluarea sitului

In afara de aceasta, un alt aspect important al instalarii acestui tip de camere pe un santier este reprezentat de faptul ca el ofera managerului o modalitate mai buna de a vizualiza progresul real de pe intregul santier.

Este important de mentionat ca inregistrarile de pe camerele video, alaturi de alte gadget-uri (dronele), pot fi folosite pentru a determina progresul real de pe un santier. Managerierea unui santier este foarte importanta intrucat permite managerilor sa determine daca este nevoie de resurse aditionale pentru a finaliza proiectul initial.

Chiar daca managerul tot va avea nevoie sa viziteze santierul pentru observatii la fata locului, camerele video raman o metoda confortabila care ofera imagini despre cum se desfasoara activitatile pe santier.

  • Determinarea folosirii resurselor

Si mai mult, sistemele de monitorizare CCTV pe santier pot fi folosite pentru a determina nivelul de folosire a resurselor la locul de lucru. Este nevoie sa se faca asta intrucat nivelul de activitate pe un santier este, uneori, atat de intens incat managerul de santier nu mai poate tine contabilitatea resurselor folosite. Cateva dintre resursele care necesita o monitorizare detaliata sunt cimentul, echipamentele, dar si echipamentul de protectie al muncitorilor. Acestea sunt, insa, doar cateva din exemple.

Un sistem de monitorizare video poate ajuta un manager sa determine cu usurinta unde se inregistreaza pierderile sau unde s-au intamplat activitati ilegale pe santier, oferindu-i sansa sa intervina cat mai repede. Rezultatul direct este ca managerul de santier va putea actiona mai repede pentru o folosire mai eficienta a resurselor pe santier, dar si pentru a impulsiona proiectele care se deruleaza mai lent.

  • Cresterea securitatii pe santier

Una dintre provocarile cele mai mari pe care un santier de constructii le aduce este mentinerea securitatii pe santier, mai ales atunci cand nu se afla nimeni in locatie. Pentru firmele de protective, inregistrarile pot fi fi folosite pentru a determina orice inadvertente sau chiar activitati ilegale ce se petrec pe santier.

Inregistrarile pot oferi intotdeauna o perspectiva fundamentala, mai ales cand este vorba despre complicatii legate de activitati criminale. Instalarea unui sistem de monitorizare video pe un santier ajuta managerii sa identifice orice actiune de tip illegal si chiar furtul unor resurse valoroase de pe santier.

Concluzie

Datorita acestor avantaje, atunci cand vine vorba despre managerierea unui santier de constructii, nu e timp de decizii eronate sau de improvizatii inefficient. Este imperios necesar ca sa iti lasi timp pentru a lua o decizie informata legata de finalizarea proiectului tau, si aceasta include si instalarea unui sistem de monitorizare CCTV.

Chiar daca acest tip de sistem pare costisitor si necesita instalare minutioasa, devine crucial in finalizarea intregului proiect, justificandu-si valoarea.