3 tipuri de sisteme DVR pentru inregistrari de Securitate

Daca ai un sistem de monitorizare video instalat in casa sau afacerea ta si vrei sa inregistrezi si stochezi filmarile, folosirea DVR-ului este cea mai buna optiune.

Un sistem DVR este o metoda populara de a stoca inregistrarile de Securitate. Contine software, unitati de stocare si un compute cu hard disk incorporate intr-un singur echipament. DVR-urile au capacitatea de a accepta imagini video si de a le converti in material digital. Ele pot stoca multe ore de inregistrare si au abilitatea de a folosi detectarea de miscare pentru a declansa inregistrarea.

DVR vine in diverse dimensiuni si este gandit pentru a satisfice aplicatii de Securitate diverse. Ele pot fi mici, usor de transportat si pot lucra foarte bine in echipa cu camerele de supraveghere ascunse. Pot fi, de asemeni, la fel de mari ca si un computer personal. Unele DVR-uri pot fi conectate la o retea care permite vizualizarea imaginilor prin Internet.

Tipuri de sisteme DVR

Iata cateva sisteme DVR:

  • DVR incorporate

Acest tip de sistem DVR este o piesa de echipament de sine statatoare care accepta input de la camere CCTV pentru compresie si stocheaza imagini pe un HDD local. Sistemul de operare si software-ul DVR se afla pe un chip si are un hard drive pentru a inmagazina imaginile inregistrate. DVR-urile incorporate au, de regula, un numar de spatii interne de hard-drive si mai multe conecatir externe pe hard-drive, pentru perioade mai mari de timp.

Pe langa toate acestea, acest tip de sistem DVR foloseste un sistem de operare incorporat in timp real, care nu este accesibil unui mediu extern. Ele sunt mai sigure din moment ce sunt mai putin expuse riscului de a fi atacate de hackeri, virusuri si alte atacuri externe.

  • DVR hibrid

Acest tip de sistem este unic intrucat accepta mai mult decat un singur fel de semnal video. Camerele IP si analog CCTV pot fi folosite ca si resurse video. Acest nivel de flexibilitate nu este disponibil in cazul versiunilor mai vechi de DVR. Ele permit transmisia usoara de la analog la supravegherea de tip IP.

Din moment ce accepta atat camera IP cat si CCTV, utilizatorii nu trebuie sa isi limiteze optiunile de inregistrare ale camerei. Este recomandat sa instalezi camere de tip analog in locuri mai putin vulnerabile, si camera IP cu rezolutie inalta in zonele cu risc inalt de Securitate. Principalul avantaj adus de acest tip de sistem DVR este ca este posibil sa fie manageriat usor si sa stocheze imagini atat de pe camerele de tip analog, cat si de pe cele IP.

  • DVR bazat pe PC

Un sistem DVR bazat pe PC este in mod normal integrat unei statii de supraveghere cu software de compresie sau instalatie de compresie care functioneaza pe calculatorul personal. Acest tip de sistem DVR contine un card de retea, un tablou video, un tablou-mama si un drive de memorie, plus un card de capturare DVR cu input video pentru camerele de Securitate de tip analog, de-a lungul porturilor Ethernet pentru camerele IP.

Una dintre cele mai importante trasaturi ale DVR-ului bazat pe PC este ca este flexibil in ceea ce priveste spatiul de stocare. Ele se pot extinde mai mult, dar si upgrada astfel incat sa poti adauga alte hard drive-uri. Poti, de asemeni, sa setezi accesul prin telecomanda.

Acest tip de DVR functioneaza prin convertirea inputului analong in semnale digitale, iar acesta urmand sa fie comprimat si stocat pe un hard disk pentru procesare ulterioara. Acest sistem permite utilizatorului sa caute si sa pastreze imagini sau inregistrari video in orice moment.

Toate tipurile de sistem DVR sunt foare eficiente, dar este important sa instalei tipul cel mai potrivit nevoilor tale. Consulta un instalator profesionist pentru sistemul de supraveghere video pentru a afla care sistem se potriveste cel mai bine in resedinta/afacerea ta.

Cateva mentiuni de final spre sistemele DVR

Chiar daca sistemele DVR pot pare de moda veche, prin comparatie cu cele NVR, ele compenseaza cu pretul scazut si performanta buna, de cele mai multe ori.

Iata cateva aspecte care trebuie luate in vedere:

  • Cablarea este dificila

Acest aspect este cea mai mare provocare pentru sistemele DVR. Fiecare camera are cablul ei separat. Gandind-te la toate firele din toate pozitiile, vei ajunge in situatia neplacuta de a fi nevoit sa faci gauri in pereti sau de realiza ca anumite obiective nu se afla in raza de actiune a camerelor de supraveghere.

  • Echipamentul trebuie sa fie mai aproape

Camerele IP de tip DVR nu trebuie amplasate la mai mult de 300m de DVR pentru a nu se pierde semnalul.

  • Costurile de intretinere sunt mai ridicate

Sistemele DVR transmit prin cablu coaxial, care este mai vulnerabil la conditiile de mediu. De aceea, in timp, este nevoie sa adaugi si cheltuielile de reparare a cablurilor.